Brug efterårsferien til hygge og afslapning

Efterårsferien venter rundt om hjørnet, og det betyder tid til hygge og afslapning. Om efteråret begynder vi at være mere indenfor, og det er derfor det perfekte tidspunkt til at hygge indendørs med varme tæpper og en varm kop kakao. Efteråret er starttidspunktet for indendørs hygge og du får derfor vores bedste råd til en hyggelig efterårsferie her.

hygge i efterårsferien

Efterårsferien er det oplagte hyggetidspunkt

Efterårsferien er det mest oplagte tidspunkt, at tage hul på den hygge der venter i de kolde måneder. Når vi når til efterårsferie, er det begyndt at blive koldt, og vi er nået dertil, hvor vi aldrig ved hvornår den næste byge kommer. Efterårsferien betyder derfor tid til indendørs hygge og afslapning, og hvis der er noget vi er gode til i Danmark – så er det at hygge os sammen, når det regner og blæser udenfor.

 

Gør boligen klar til hygge

Vi hygger os ofte mest, når vi er derhjemme i vores vante omgivelser, hvor vi kan slappe af og være os selv. For at gøre klar til en hyggelig efterårsferie, er det derfor en god idé at gøre klar til at hygge i boligen.

Du kan gøre klar til at hygge på rigtig mange forskellige måder, og det kommer selvfølgelig an på hvordan du foretrækker at hygge, hvad der skal gøres i din bolig.

Men der er nogle ting, som gør sig gældende for alle, og som alle kan gøre klar i deres bolig. Når vi skal hygge indenfor, gælder det nemlig om at have nogle gode og afslappende steder at sidde ned. Om det så er i sofaen, lænestolen, sengen, eller en stabel puder på gulvet, er det altafgørende for god hygge. Hvis du ikke har nogle hyggepladser i forvejen, kan du overveje at gøre nogle klar til efterårsferien og resten af efteråret og vinteren, der heller ikke er langt væk.

Hvis du har mulighed for at indrettet et hyggehjørne ved et vindue, er det et af de bedste steder at slappe af. Så kan du nemlig sidde og kigge ud og måske endda høre regnen, imens du sidder med en kop varm kaffe eller the. Når vi slapper af og hygger os indenfor, kan nogle af vores stresssymptomer for alvor komme nedad, så du kan blive klar til arbejde igen efter ferien.

 

Tag på en miniferie

Selvom vores hjem er det perfekte sted til at hygge, kan det være rart at komme et par dage hjemmefra, for at slappe helt af. Når vi er derhjemme, er der altid lidt opvask der skal ordnes, en hylde der skal støves af, eller et gulv der skal vaskes, og det kan derfor godt være svært at slippe tøjlerne og slappe helt af.

Da efterårsferien normalt kun varer en uge, er det ikke det mest oplagte tidspunkt at tage på en længere rejse. For at få en god ferie, er det nemlig vigtigt også at have nogle dage hjemme, hvor der ikke er en masse nye indtryk, som når vi er på ferie.

Men hvis du tager på en lille 3-dages ferie, har du både et par dage ude, men også et par dage hjemme. Det kan selvfølgelig hurtigt blive dyrt, at tage på en kort ferie, og du tænker måske, at det ikke kan betale sig. Men hvis du skynder sig at kigge efter nogle billige flybilletter, er der en god chance for, at du stadig kan finde nogle, og så er det bare om at komme af sted.