Det kan du lave i vinterferiens kolde og mørke dage

I takt med vinterens kolde temperaturer og halvmørke dage, er vi mange, der fristes til at være inden døre, når vinterferien står for døren. Vi har samlet en liste over hyggelige aktiviteter, man sammen med venner, familie og alene kan foretage sig i vinterferien.

5 ting du kan lave i vinterferien

Hjemmelavet wellness
De mange wellness saloner rundt omkring i landet kan være dyre at tage til, og det er ikke ligefrem prisen på de skønne behandlinger, der frister. Hvorfor ikke lave sin egen spa hjemme i vante omgivelser til meget billigere penge?
Start med at køb ind til lækre snacks, noget at drikke og gå derefter hjem og tænd levende lys, der giver en hyggelig stemning. Tænd for noget stille og afslappende musik og start med et fodbad, hvor du har tilføjet en lækker olie og noget groft salt. Imens fødderne sidder i blød, kan du læse et magasin eller se et afsnit af din yndlings serie. Læg en god ansigtsmaske, der renser huden, og husk at fugte den efterfølgende med en god ansigtscreme. Tag inden da et langt brusebad eller karbad, hvis du har badekar, og skrub kroppen med en god peeling. Alternativt kan du selv lave den ud af olivenolie og kaffegrums. Smør kroppen ind i en god lotion efterfølgende og læg en fin lak på neglene.

Hjemmebag
Er der noget mere hyggeligt end at bage boller eller en god kage, når det regner udenfor? Sæt formiddagen af til at lave noget godt hjemmebag og inviter venner eller familie over til en god kop kaffe, varm kakao og dit hjemmelavet bagværk. Hyg med et spil som alle kan være med i.

En lang gåtur efterfulgt af sofahygge
Selvom vejret står på småregn, blæst og kolde temperaturer, kan det være noget så hyggeligt at pakke sig godt ind i overtøj og spadsere en lang tur i skoven eller ved vandet. Tag derefter hjem og sæt en god film på, tænd op i brændeovnen, hvis du har sådan én, og tænd levende lys rundt i stuen. Pak dig ind i tæpper eller en dyne og lav noget godt at drikke, som du kan varme dig på.

Gamer aften
Går du op i gaming, kan en gaming aften være oplagt at holde i vinterferien. Inviter vennerne over, hvor I sammen laver noget god mad og efterfølgende samles foran computerne og spiller hele natten imod hinanden. Tag nogle pauser ind i mellem, hvor I tager noget at drikke, hører noget god musik og får lidt snacks. Se mere her, hvis du er på udkig efter en kraftig gamer pc.

Gør-det-selv projekter
At bruge vinterferien på at få styr på hjemmet, teenageværelset eller kælderen er oplagt i og med, at der er flere dage, man kan hygge sig om projektet, uden at blive afbrudt af at skulle på arbejde.
Trænger soveværelset til en ny farve på væggen, eller skal radiatorerne pyntes med en hjemmelavet radiatorskjuler? Måske trænger kælderen til nye opbevaringsløsninger i form af en væg-til-væg reol med hylder, hvor der kan placeres kasser og kurve til vintertøj, julepynt osv.