Er du klar til sommerens helt store sportsbegivenhed

Vi nærmer os sommeren 2017 med hastige skridt, hvilket betyder at vi snart også kan starte den årlige nedtælling til de store sportsbegivenheder. Den måske største er årets Tour De France, som igen i år byder på rigtig mange spændende og interessante etaper.

Kendetegn ved Touren

Tour De France 2017 er også kendt som verdens hårdeste cykelløb og starter lørdag d. 1 juli med den traditionelle enkeltstart. Enkeltstarten køres i den tyske by Düsseldorf.

Total er der 21 etaper og hele festen sluttes af i Paris på Champs Élysées med en 105 km lang etape. Dette sker søndag d. 23 juli.

Som cykelentusiast kan man se frem til et rigtigt spændende løb. Traditionelvis, så køres etaperne typisk i tidsrummet 11 – 12.00 til og med 17.30 senest. Ønsker man at se disse etaper udendørs, så kan det varmt anbefales at gøres i skyggen, hvor der er rig mulighed for både afslapning i sommervarmen, men samtidig også i beskyttelse for solens stærke UV stråler i ovenstående tidsrum.

Årets sportslige forventninger

Det sportslige i årets Tour byder på 9 flade, 5 bakkede, 5 bjergetaper, 2 enkeltstarter og 2 hviledage. Alt i alt køres der 3521 km fordelt på disse 21 etaper. I år besøges tre nabolande til Frankrig; nemlig Tyskland, Belgien og Luxemborg. Arrangørerne bag touren har virkelig formået, at være innovative ved planlægningen af årets route. Ikke nok med at det er sportsligt løb, så handler Tour De France også rigtig meget om, den flotte natur, kultur og historie kombineret i ekstraordinært sportsløb.

I år besøges der hele 10 nye byer, som ikke før har været besøgt i Tourens historie; herunder Düsseldorf på 1. og 2. etape, Modorf-les-Bains under start af 4. etape, Nuits-Saint-Georges på 7. etapes afslutning, Nantua start 9. etape, Eymet start 11. etape, Laissac-Sévérac I’Eglise start 15. etape, Romans-Sur-Isére slutning på 16. etape, La Mure start 17. etape, Izoard afslutning på 18 etape og Salon-de-Provence slutning på 19 etaper.

Læn dig tilbage i skyggen lørdag d. 1 juli og glæd til Touren 2017. Der er rigtig meget at se frem til og det bliver spændende at følge de bedste af de bedste cykelryttere i verden jagte det mest prestigefyldte trofæ inden for alt cykelsport igen i år.

Disse bør nævnes i Touren 2017

Vi har en spændende duel i vente omkring den grønne trøje mellem Cavendish, Greipel, Kittel og Sagan. I den forbindelse bør også nævnes Magnus Cort som en lille outsider til det gyldne sprinterfelt. Og hvis man kigger på løbets overordnede favoritter til den gule trøje, så kan vi naturligvis ikke komme uden om Chris Froome. Efter sigende, så skulle Contandor også være i rigtig god form i år. Det bliver alt sammen rigtig spændende at følge; dels alle de udenlandske stjerner, dels vores alles danske favoritter. Især skal vi håbe på Fuglsang finder formen i år – rammer han den, så kan vi måske drømme om en podieplads her.

Cyklerne er klar med den seneste teknologi inden for Tour De France cykeludstyr; især det populære cykelbrand Scott Cykler har produceret nogle rigtige spændende modeller i år. Det bliver spændende at se hvad vi har i vente.

Rigtig god Tour!