Find din drømmeseng

Det er vigtigt at sove godt. Vi kender allesammen følelsen af ikke at være udhvilet. Det kan være enormt hårdt at få dagen til at glide, hvis vi ikke har en optimal søvn. Der er mange ting der påvirker søvnkvaliteten. Man kan kigge på sin kost, på om man dyrker nok motion, skærmtid om aftenen og koffeinindtag. Så der er altså mange ting man kan gøre, for at optimere sin søvnkvalitet. Uanset hvad man skal, om man skal arbejde en masse, eller bare være sammen med nogen man holder af, så er det hele lidt bedre når man har sovet godt.

Drømmesengen

En anden faktor som påvirker hvor godt man sover er, hvilken seng man lægger sig i om aftenen når det blive sengetid. Der er mange forskellige typer senge af varierende kvalitet. Det er meget vigtigt at have en seng, som passer til ens behov. Hvis man har den forkerte type seng, så kan det have konsekvenser for hvordan man sover. Man kan opleve ubehag om natten, og den velkendte tunge træthed når man vågner om morgenen. Så klik ind på sleepzone.dk/senge/ og find din personlige drømmeseng.

Ondt i ryggen

En anden konsekvens af at sove i den forkerte seng er, at man kan vågne op med ondt i ryggen. At have ondt i ryggen er en folkesygdom, og noget som rigtig mange voksne mennesker oplever. Der kan være mange livsstilsgrunde til ondt i ryggen, men en stor faktor i dette er, hvordan man sover. Hvis man fx. sover i en seng som er alt for blød til én, så kan rygsøjlen synke ned, og ens hvileposition kommer til at belaste ryggen. 

Afslapning i sengen

Mange kan godt lide at slappe af i deres seng. Det kan være dejligt at befinde sig i varme og bløde dyner når man tager en velfortjent pause fra hverdagens travlhed. Dog kan det være problematisk at tilbringe timer i en seng, som ikke er tilpasset til ens behov. Det kan nemlig være belastende for kroppen. Hvis man ligger og slapper af i en position som ikke er god for kroppen, kan afslapningen ende med at gøre én øm i stedet for udhvilet.