Hvad er hygge?

Hygge er et meget danskpræget begreb og dækker over en bred vifte af elementer og stemninger, som bidrager til hygge. En brændeovns varme og skær kan skabe hygge og en kop varm kakao eller middag med vennerne kan være hyggelig.

Faktisk behøver vi ikke en brændeovn eller mad og drikke for at hygge os. Hygge er meget individuelt og kan bestå i flere forskellige udgaver. Nogle hygger sig bedst i den gode stol med en spændende bog eller film. Andre finder det hyggeligt, at mødes med venner eller gå en tur til vandet eller andet.

Man kan ikke forudbestemme hygge, men sætte rammer for stemning. Hvad der er hyggeligt ved vi måske slet ikke før bagefter, hvor vi reflektere over at det var egentlig meget hyggeligt at rende ind i de mennesker eller gå den vej hjem i dag og se nye veje.

Hvordan hygger man sig?

For at hygge sig må man være i nuet for og opleve hyggen. Skal der hygges med familien kan brætspil, film og fredagsslik sætte gang i hyggen. Skal vi have en aften med kæresten tænder vi stearinlys og sætter musik eller en film på for, at stemningen sættes og hyggen kan træde ind. Ved at sætte rammer for en hyggelig aften – skabes en god stemning. Har arbejdsdagen været lang, kan nogle finde det hyggeligt, at læne sig tilbage i sofaen og være på de sociale medier eller spille mobilspil.

Flere mobilspil til en hver smag kommer på markedet og fungerer optimalt til nyere mobiler. Fra lænestolen og gennem mobilen kan der spilles gratis spil eller satses lidt for drømmen om en casino bonus. Hvad vi har interesse for, kan være med til at afgøre, hvad der er hyggeligt for dig. Nogle hygger sig i køkkenet ved at bage eller sylte og andre i garagen for at arbejde på et nyt projekt.